lördag 20 mars 2010

Snillen spekulerar

Rapporter gör gällande att lammungar inte får gå ut under "hela"
sin livstid utan är hänvisade till trånga inomhusutrymmen
tillsammans med systrar och bröder i väntan på slakt. En forskare
uttalar sig, och släpper en häpnadsväckande kommentar om att lamm
är särskilt lämpade att vistas utomhus.

Man tar sig för pannan.

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Ja,tänk att det behövs en välutbildad......vetenskapsman för att komma fram till detta!Man blir så sorgsen och så tokig.Vad är det för värld vi lever i.

Släpp djuren fria.Landet är fullt av orörd mark.
Kram Kajsa

Petra sa...

Kan inte låta bli att tänka - före jul kom bilder osv. på grisar som hade det hemskt, och före påsk kommer lammnyheter. Känns som bra lobbyarbete där...

Därmed inte sagt att det inte är hemska nyheter i sig, tro inte det. Men å andra sidan - om jag förstår rätt skickas lammen till slakt när de är fyra månader. Alla de lamm vi konsumenter vill ha till påsk föds alltså i december och januari. Jag är inte helt säker på att utevistelse hade varit det bästa för dem i år, beaktat kylan osv.

Det visade sig ju att vi inte köpte mindre julskinka i fjol trots grisbilderna. Det är bli samma sak med lammstekarna. Vi har konsumentmakt men vi använder den tyvärr inte alltid.

Maria Björkman sa...

Petra - ja visst är det lobbying och tidsmässigt konstiga sammanträffanden. Det jag dånar inför är forskarens uttalande, jag tror nämligen att alla djur är gjorda att vara ute. Måste det forskas på sånt?

Petra sa...

Jo, det håller jag förstås med om. Det gäller alla djur. Utom möjligen katten Alfred här hemma. Han tycker nämligen att det är otäckt med snö eller grässtrån under tassarna...:-)